Kaiserschmarren met rode appelmoes

Oktober 2018 by Cookingdom

Toen ik mooie rode appels kreeg dacht ik aan appelmoes en kreeg dat niet meer uit mijn hoofd. Maar alleen maar appelmoes is een beetje saai… Omdat ik al een tijdje kaiserschmarren wilde maken en daar vaak appelmoes bij gegeten wordt besloot ik dat die rode appelmoes daar bij moest!

Kaiserschmarren

Toch vooral bij de meeste bekend als een wintersport gerecht uit Oostenrijk. Een heerlijke stukgemaakte pannenkoek vaak geserveerd met appelmoes of jam. Heerlijk zoet en best wel heftig maar na een ochtendje skiën gaat dat er wel in. Het receptje lijkt meer op luchtige Amerikaanse pancakes dan op onze Hollandse versie van de panenkoek.

Red love

Deze mooie rode appels geven lekker veel kleur aan je gerechtjes, ik vind ze lekker om zo te eten maar als appelmoes of door een gerecht vind ik ze nog net iets beter. Ze zijn best wel zuur en heerlijk fris.

Kaiserschmarren met rode appelmoes

Wat heb je nodig voor de kaiserschmarren met rode appelmoes:

Voor de appelmoes:

 • 2 appels, geschild en in stukjes
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 kaneelstokje
 • 3 kardemom pods, gekneusd

Voor de kaiserschmarren:

 • 2 eieren
 • 2 eetlepels suiker
 • snufje zout
 • 200 ml melk
 • 75 gram zelfrijzend bakmeel
 • boter

Hoe maak je de kaiserschmarren met rode appelmoes:

 1. Maak eerst de appelmoes. Doe alle ingrediënten voor de appelmoes in een pan met dikke bodem. Voeg een klein scheutje water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 20-30 minuten pruttelen totdat de appels uit elkaar vallen. Verwijder het kaneelstokje en de kardemom.
 2. Scheidt de eieren, klop de eiwitten stijf en zet even opzij. Meng de dooiers met de suiker en een snuf zout. Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel om en om in delen toe en klop tot een glad beslag. Spatel er voorzichtig de eiwitten door.
 3. Verhit wat boter in een ruime koekenpan en giet het beslag erin. Bak op middelhoog vuur totdat de onderkant stevig begint te worden. Verdeel de pannenkoek in 4 stukken en keer om.
 4. Als de andere kant ook stevig begint te worden verdeel je de stukken in kleinere stukken en bak je alles nog even tot alles goudbruin is.
 5. Schep op een bord, bestrooi met poedersuiker en serveer met de appelmoes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaiserschmarren met rode appelmoes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie