Pasta met artisjokkenharten en kip

Pasta met artisjokkenharten en kip

Bij mijn nieuwe abonnement op het kooktijdschrift Delicious kreeg ik een mooi boek vol met seizoensrecepten, een van de gerechten die ik daar in zag staan was deze pasta met artisjokkenharten en kip. Een heerlijke combi leek mij zo en met wat pit van rode peper en frisheid van citroen kon dit alleen maar lekker worden!

Artisjokken

Artisjokken zien er mooi uit, het zijn net bloemen maar ze zijn niet eenvoudig om klaar te maken. Voor dit receptje heb je de harten nodig en die koop je gewoon kant en klaar bij de supermarkt. Ze hebben een heerlijk zachte smaak en passen perfect bij pasta maar zijn ook lekker als snack of op een pizza.

Citroen

Citroen wordt vaak gebruikt in pasta gerechten en is echt beste maatjes met kip. Ik heb bijna altijd citroenen in huis en gebruik naast het sap ook vaak wat van de geraspte schil. In veel gerechten wordt op het einde nog een paar druppels citroensap toegevoegd om alle smaken beter naar voren te laten komen. Citroenen zijn best belangrijk in de keuken.

Pasta met artisjokkenharten en kip

Wat heb je nodig voor de pasta met artisjokkenharten en kip:

 • olijfolie
 • 400 gram kipfilet, in kleine stukjes
 • zout en peper
 • 300 gram gemarineerde artisjokken harten, in stukjes
 • 2 teentjes knoflook, in plakjes
 • chilipeper naar smaak
 • 2 citroenen, sap en rasp
 • 400 gram spaghetti
 • rucola
 • Parmezaanse kaas

Hoe maak je de pasta met artisjokkenharten en kip:

 1. Verhit een beetje olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip goudbruin. Voeg de artisjokken, knoflook en chilipeper toe en bak totdat de kip gaar is. Roer de rasp en sap van de citroenen erdoor.
 2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
 3. Voeg de pasta toe aan de pan met de kip en voeg wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en warm alles nog even goed door. Schep de rucola erdoor en verdeel over 4 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met artisjokkenharten en kip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie