Biscotti koekjes met cranberry’s en sinaasappel

Biscotti koekjes met cranberry's

Deze lekkere biscotti koekjes met cranberry’s zijn zeker geschikt voor de kerstdagen met een lekker glaasje zoete likeur om te dippen. De cranberry en de koekkruiden zorgen voor een winterse smaak.

Biscotti

Biscotti betekent 2 keer gebakken in het Italiaans. Deze koekjes worden daardoor droog en knapperig en worden vaak gedoopt in een zoete witte dessert wijn, vin santo. Maar met een kopje koffie of thee zijn deze koekjes ook echt heel lekker!

Cranberry’s

Cranberry’s passen echt bij kerst en worden ook vaak vers verkocht in deze tijd van het jaar. Voor deze biscotti heb je gedroogde cranberry’s nodig en die zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt. Natuurlijk kun je ook andere gedroogde vruchten gebruiken of als je daar echt niet van houdt deze helemaal weglaten.

Biscotti koekjes met cranberry's

Wat heb je nodig voor de biscotti koekjes met cranberry’s:

 • 350 gram bloem
 • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
 • 1/2 theelepel zout
 • 250 gram suiker
 • 3 eieren
 • rasp van 1 sinaasappel
 • 100 gram gedroogde cranberry’s
 • 60 gram blanke amandelen

Hoe maak je de biscotti koekjes met cranberry’s:

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng in een ruime kom de bloem, koek kruiden, zout en suiker. Meng de eieren en sinaasappelrasp erdoor en daarna de cranberry’s en amandelen. Het is een vrij droog en kruimelig deeg.
 2. Maak 2 broodjes van het deeg en plaats deze samen op een bakplaat. Bak 25 tot 30 minuten in de oven totdat het deeg stevig aanvoelt. Laat even afkoelen op een rooster. Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden Celsius.
 3. Snijdt met een scherp kartelmes de broodjes in plakjes van 1 cm dik. Bak de koekjes 15 minuten keer ze dan om en bak nog 15 minuten totdat ze droog en goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen op een rooster en bewaar in een afgesloten trommel.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Geef een reactie