Tortilla soep met knapperige tortilla reepjes

Tortilla soep met knapperige tortilla reepjes

Deze tortilla soep met knapperige tortilla reepjes is ontzettend lekker maar ook simpel om te maken, alle lekkere toppings maken deze kom met soep helemaal af.

Favoriet

Het is al wel even geleden dat ik een soep recept plaatste, niet omdat we nooit meer soep eten maar omdat we gewoon een aantal favorieten hebben die hier allang op de blog staan. Oma’s groentesoepje doet het altijd goed, maar ook een simpele tomatensoep maak ik graag. De grote favorieten blijven toch wel een of andere vorm van ramen en de Chinese tomatensoep.

Tortilla

Het leuke aan dit recept is dat er ook echt tortilla door de soep gaat, dit zorgt voor binding en een bijzondere smaak. Ik denk dat deze soep wel een blijvertje is. Deze goed gevulde soep is ook ideaal om restjes op te maken. Je nacho chips kan erbij of een restje mais, bonen, kip of ander vlees.

Tortilla soep met knapperige tortilla reepjes

Wat heb je nodig voor de tortilla soep met knapperige tortilla reepjes;

Voor de soep:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/8 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 maistortilla’s, in stukken
  • voor erop, geraspte cheddar kaas, koriander, avocado, radijsjes, limoen

Voor de knapperige tortilla:

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 mais tortilla’s, in reepjes

Hoe maak je de Tortilla soep met knapperige tortilla reepjes:

  1. Verwarm de olijfolie in een ruime pan op halfhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijn, paprika, chilipoeder, zout en peper toe. Bak totdat de ui zacht begint te worden.
  2. Voeg de tomaten, bouillon en de maistortilla’s toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Laat de soep een klein beetje afkoelen en pureer glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  4. Voor de knapperige tortilla’s verwarm je de olijfolie in een koekenpan. Bak de tortilla strips in porties en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Schep de soep in een bord en bestrooi met geraspte kaas en koriander. Verdeel er avocado, radijsjes en de tortilla strips over en geef er een partje limoen bij.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tortilla soep met knapperige tortilla reepjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie