Soba noedels met sesamzaadjes en lente ui, fastfood voor thuis

Soba noedels met sesamzaadjes en lente ui

Wij zijn echt dol op soba noedels met sesamzaadjes,  lente ui en een lekkere dressing. Dit is het een heerlijke lunch. Maar deze noedels worden ook graag gegeten met enkel wat sojasaus als een late night snack door de pubers.

Ook erg lekker zijn deze noedels met een stukje vlees of vis. Ook wat extra groenten toevoegen kan altijd, komkommer of radijs is erg lekker erbij en als je van pittig houdt kun je zelfs wat rode peper toevoegen.

Soba

Soba noedels worden gemaakt met boekweitmeel vaak in combinatie met tarwemeel. Dit receptje zag ik ooit eens op de website van Nigella Lawson en sindsdien heeft het hier al in allerlei variaties op tafel gestaan. De keren dat ik geen soba noodles in huis heb gebruiken we tegenwoordig graag volkoren spaghetti.

Sesamzaadjes

Ik gebruikte deze keer een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes die ik even heel kort rooster in een koekenpannetje. Meestal rooster ik wat extra en bewaar dit in een afgesloten potje zodat ik voorraad heb voor over bijvoorbeeld de sushibowl of kip teriyaki.

Soba noedels met sesamzaadjes en lente ui

Wat heb je nodig voor de soba noedels met sesamzaadjes en lente ui:

  • 270 gram soba noedels
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 5 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels sesamolie
  • 5 lente uitjes, in dunne ringen
  • 2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd

Hoe maak je de soba noedels met sesamzaadjes en lente ui:

  1. Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na bereiden even af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Meng in een kommetje de rijstazijn, sojasaus, honing en sesamolie door elkaar. Doe de noedels in een schaal en meng de saus door de noedels.
  3. Voeg de lente ui en sesamzaadjes toe en roer door. Je kunt de noedels nu gelijk eten maar het is ook lekker om deze een uurtje in de koelkast te zetten zodat alle smaken goed intrekken.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Soba noedels met sesamzaadjes en lente ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie