Lente pasta salade met asperges en citroen

Lente pasta salade met asperges

Voor deze lente pasta salade met asperges en citroen gebruikte ik frisse groene groenten en kruiden en maakte ik een heerlijke dressing met lekker veel citroen.

Soms maak je een recept en dat is dan zo lekker dat je dat iedere dag wel zou willen eten en dat is met deze frisse asperge salade ook het geval. Helaas als foodblogger moet je toch echt iedere keer met iets nieuws komen.

Frisse salade

Deze salade is heerlijk fris en de mooie groene groenten passen perfect bij de citroendressing. Knapperige stukjes radijs en wat pittige lente ui zorgen voor nog meer smaak. Door de pasta en de kikkererwten is deze salade ook nog eens goed vullend. Kortom, de perfecte pastasalade.

Groene asperges

Doordat je groene asperges gebruik voor deze salade kun je hem het hele jaar door klaarmaken. Groene asperges zijn nu eenmaal veel makkelijker te krijgen dan de witte versie.

Lente pasta salade met asperges

Wat heb je nodig voor de lente pasta salade met asperges en citroen:

Voor de dressing:

  • rasp van 1 citroen
  • 60 ml citroensap
  • 1/2 kleine sjalot, gesnipperd
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 120 ml druivenpit olie
  • zout en peper

Voor de Salade:

  • 200 gram groene asperges, in stukken
  • 125 gram doperwten
  • 500 gram pasta
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen
  • 6-7 radijsjes in dunne plakjes
  • bosje peterselie, blaadjes grof gesneden
  • citroen in plakjes,

Hoe maak je de lente pasta salade met asperges en citroen:

  1. Meng voor de dressing alle ingredienten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook ongeveer 3 minuten afhankelijk van de dikte. Voeg de doperwten toe en laat 1 minuut meekoken.
  3. Schep de groenten uit de pan en voeg de pasta toe. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en voeg de helft van de dressing toe aan de pasta.
  4. Voeg de kikkererwten, lente uit, radijsjes en peterselie toe en roer goed door. Giet de rest van de dressing erover en serveer met stukjes citroen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lente pasta salade met asperges en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie