Knapperige friet met Parmezaanse kaas uit de airfryer, fastfood voor thuis

Knapperige friet met Parmezaanse kaas uit de airfryer

Friet met Parmezaanse kaas is echt een delicatesse en ook nog eens super simpel klaar te maken met behulp van de airfryer. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om lekkere knapperige friet te maken.

Airfryer

Ik heb mijn airfryer al een tijdje en alhoewel deze meestal gebruikt wordt om snacks voor de pubers of een bordje friet mee te maken kun je er dus ook echt hele lekkere en bijzondere gerechtjes in klaar maken. Zelfs zoete lekkernijen heb ik er al eens mee gemaakt. Vreemd genoeg maakte ik er dus nog nooit eerder verse friet mee…best jammer want deze super simpele frietjes met schil zijn echt verslavend lekker.

Frietaardappels

Het is voor patat belangrijk om de juiste aardappel te gebruiken zodat ze zacht van binnen en lekker knapperig van buiten zijn. Bij de supermarkt verkopen ze tegenwoordig vaak frietaardappels. Deze aardappels zijn licht kruimig en volgens mij zijn Bintjes wel de bekendste. Ik liet gewoon de schil aan mijn aardappels, ik van dat lekker en als foodblogger niet onbelangrijk, het ziet er mooi uit! Mijn dipsausje was een pittige tomatenketchup.

Knapperige friet met Parmezaanse kaas uit de airfryer

Wat heb je nodig voor de knapperige friet met Parmezaanse kaas:

  • 2 grote frietaardappelen, in partjes
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • eventueel een paar takjes tijm
  • Mayonaise of ketchup

Hoe maak je de knapperige friet met Parmezaanse kaas:

  1. Verwarm de airfryer voor tot 200 graden Celsius. Meng de aardappels met de olie en zout en peper in een schaal.
  2. Verdeel de aardappelpartjes over de bodem van de mand en bak 10 minuten. Schud even goed met het mandje en bak de frietjes nog 10 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Doe de friet in een schaal en bestrooi de nog warme friet met de Parmezaanse kaas en eventueel wat tijm blaadjes zodat dit blijft plakken. Serveer met mayo of ketchup.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Knapperige friet met Parmezaanse kaas uit de airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie