Labneh met dukkah, Midden Oosterse dip

Labneh met dukkah

Labneh met dukkah, eigenlijk is dit heel simpel uitgelekte yoghurt met een heerlijk geroosterd notenmengsel. Dit Midden-Oosterse gerecht is heerlijk als dip of als onderdeel van een midden Oosterse maaltijd.

Labneh

Labneh is niets meer maar ook niets minder dan een lekkere yoghurt die een nachtje uitgelekt is in de koelkast. In Nederland is dit ook wel bekend als hangop en niet zo hip. Ik maakte al eens eerder labneh en gebruikte nu eigenlijk zo’n beetje het zelfde recept.

Dukkah

Ook dukkah maakte ik al wel eens eerder samen met hummus maar deze nieuwe versie is minder pittig, erg smaakvol en super knapperig! Ik maakte er nog een lekkere wortelsalade bij en weer een nieuwe smaak kippenvleugeltjes waarvan het recept binnenkort online komt. De dukkah is trouwens ook erg lekker als dip met wat goeie olijfolie en brood.

Labneh met dukkah

Wat heb je nodig voor de labneh met dukkah:

Voor de dukkah:

 • 100 gram amandelen
 • 100 gram geroosterde mais
 • 50 gram sesamzaad
 • 2 eetlepels korianderzaad
 • 1/2 eetlepel venkelzaad
 • 1 eetlepel gedroogde munt
 • zeezout

Voor erbij:

 • labneh of hangop, zelf gemaakt of gekocht
 • Extra vergine olijfolie
 • rasp van 1 citroen, optioneel
 • geroosterd pita brood
 • knapperige groenten, worteltjes, bloemkool, bleekselderij

Hoe maak je de labneh met dukkah:

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Meng alle ingredienten voor de dukkah op een ruime bakplaat en rooster ongeveer 10 minuten in de oven of totdat de specerijen beginnen te geuren. Laat even afkoelen.
 2. Maal het noten en specerijen mengsel in een keukenmachine tot grove stukjes of als je geen keukenmachine hebt kun je het ook in een vijzel fijn maken.
 3. Verdeel de labneh over een plat bord en besprenkel met olijfolie. Strooi de dukkah over de labneh en rasp er eventueel nog wat citroen schil over. Serveer met geroosterd pita brood en/of knapperige groenten om te dippen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Labneh met dukkah
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie