Tosti krentenbrood met geitenkaas en hot honey

tosti krentenbrood met geitenkaas

Geef mij een tosti als lunch en ik ben helemaal happy maar deze tosti krentenbrood met geitenkaas en hot honey is zelfs nog beter dan de klassieker met kaas en ham.

Ik maakte al wel eens vaker een bijzondere tosti met brie en fruit maar ook met burrata en tomaat. Het is leuk om bijzondere kazen te gebruiken en te combineren met groente of fruit.

Beemster kaas

Ik kreeg een leuk pakketje binnen met lekkere kaas van Beemster en met de geitenkaas plakken maakte ik deze bijzondere tosti. Ik wilde graag nog iets zoets, het krentenbrood en iets pittigs, de hete honing, toevoegen.

Hot honey

Deze hete honing is heel simpel om te maken en je kunt zoveel peper toevoegen als je zelf lekker vindt. Ik had nog honing over nadat ik de tosti’s gemaakt had en liet de pepers er gewoon inzitten. De dag erna was de honing zo nog iets pittiger maar door het zoete niet te heftig. De honing is lekker bij allerlei soorten kaas maar ook als saus bij kip met rijst en groenten.

tosti krentenbrood met geitenkaas

Wat heb je nodig voor de tosti krentenbrood met geitenkaas en hot honey:

  • 4 sneetjes krentenbrood
  • 2 plakken geitenkaas
  • 125 gram honing
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • eventueel extra chili flakes

Hoe maak je de tosti krentenbrood met geitenkaas en hot honey:

  1. Beleg 2 sneetjes krentenbrood met een plak geitenkaas, leg de andere boterhammen erop. Ik gebruik altijd een contactgrill om mijn tosti’s te maken, maar gebruik gerust een tosti ijzer of een koekenpan met een scheutje boter. Bak totdat de tosti’s goudbruin zijn en de kaas gesmolten.
  2. Maak de hot honey door de honing met de chilipeper te mengen in een klein steelpannetje. Verwarm op laag vuur totdat de honing begint te borrelen. Pas op dit is echt heel heet! Rooster eventueel het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan.
  3. Besprenkel de tosti’s met de hot honey en bestrooi met het amandelschaafsel. Als je van pittig houdt kun je er nog een beetje extra chili flakes over strooien.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
tosti krentenbrood met geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie