Kruidige rollade met dronken cranberrysaus

Kruidige rollade

Een kruidige rollade met een dronken cranberrysaus, hoe goed klinkt dat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld maar dat is het echt niet, beloofd!

Kruidige rollade

Tegenwoordig schijnt rollade echt een kerstgerecht te zijn maar vroeger maakte mijn moeder het vaak klaar als ze niet wist wat me moesten eten. Een varkensfilet rollade was altijd makkelijk om klaar te maken en ook goed betaalbaar. Zo zie je maar hoe de kijk op bepaalde gerechten verandert in de loop der tijd. Ik gebruikte voor dit gerecht weer een Verstegen liquid spice blend, deze keer herbs de Provence voor een feestelijk gerecht.

Cranberrysaus

Deze kruidige rollade met een bijzondere cranberrysaus is ook niet te vergelijken met de simpele rollade die mijn moeder vroeger op tafel zette maar deze smaakt wel net zo lekker. De cranberrysaus is een beetje dronken door het scheutje gin dat erin zit. Wil je geen alcohol gebruiken dan heb ik nog een recept voor een pittige cranberry compote.

Voor erbij

Lekker bij deze rollade is een aardappel gratin waar ook dezelfde kruiden gebruikt kunnen worden. En als groenten gerecht zou ik voor prei gaan of gewoon simpel doperwten met worteltjes. Appels en varkensvlees is ook een klassieke combi. Zelfgemaakte appel compote past er ook prima bij.

Kruidige rollade

Wat heb je nodig voor de kruidige rollade met dronken cranberrysaus:

Voor de kruidige rollade:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels Verstegen liquid spice blend herbes de provence
 • 1 varkensfilet rollade
 • 6 gedroogde laurierblaadjes
 • 6 takjes tijm

Voor de dronken cranberrysaus:

 • 50 ml gin
 • 50 ml kraanwater
 • 80 gram suiker
 • 340 gram verse cranberry’s

Hoe maak je de kruidige rollade met dronken cranberrysaus:

 1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Meng in een klein schaaltje de olijfolie met de Verstegen liquid spice blend.
 2. Snijdt met een scherp mes enkele diepe inkepingen in de rollade. Steek de laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen. Bestrijk de rollade met de kruidenolie.
 3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en braad de rollade op halfhoog vuur rondom bruin. Leg het vlees in een ingevette braadslee n braad het vlees in 45 tot 55 minuten gaar in de oven. Gebruik een vleesthermometer bij twijfel deze moet ongeveer 70 graden Celsius aangeven.
 4. Terwijl de rollade in de oven staat maak je de cranberrysaus. Meng in een koekenpan alle ingredienten en breng aan de kook, laat 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen, totdat de cranberry’s stuk gaan.
 5. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten.Breng de rollade op smaak met zout en peper. Serveer met de cranberrysaus.

De liquid spice blend heb ik gekregen van Verstegen. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Een kruidige rollade met dronken cranberrysaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie