Wentelteefjes

Op de lagere school van mijn kinderen is het de gewoonte om in groep 5 een kookspreekbeurt te doen. Ze moeten dan ook echt koken tijdens die spreekbeurt, op één elektrisch plaatje. Wij wonen recht tegenover een gedeelte van de school en mijn oudste maakte zodoende worstenbroodjes en bakte die even thuis af.
De middelste wilde hamburgers maken en bakte tijdens de les de burgers, sneed de groenten en belegde de broodjes met alle ingrediënten.
En als laatste was de jongste aan de beurt in tegenstelling tot haar broers een echte zoetekauw, ze koos voor wentelteefjes.

Het was alweer even geleden dat we wentelteefjes gemaakt hadden maar laatst hadden we er allemaal weer zin in, dus pakte we mijn dochters spreekbeurt erbij.

En ik denk dat deze heerlijke wentelteefjes ook zeer geschikt zijn om zondag op Moederdag de mama’s te verwennen met een zoet ontbijtje.

Wentelteefjes By Cookingdom
Wentelteefjes

Ingrediënten:

4 sneetjes oud brood, korstjes verwijdert
2 eieren
flinke snuf zout
200 ml melk
50 gram suiker
1 theelepel vanillesuiker

Voor erbij:
Kaneelsuiker
aardbeien

Bereiding:

1. Klop de eieren met zout en de melk in een kom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer nog even goed door. Giet het mengsel in een diep bord
2. Haal de boterhammen door het mengsel, zorg dat ze helemaal bedekt zijn door het eimengsel maar laat ze niet te zacht worden.
3. Bak de boterhammen aan beide zijden bruin in een beetje boter. Serveer met kaneelsuiker en aardbeien.

Eet smakelijk!

One thought on “Wentelteefjes

Geef een reactie