Koffie cupcakejes met mokka crème

Terwijl ik deze koffie cupcakejes met mokka crème aan het maken was dacht ik even terug aan jaren geleden. Er is een tijd geweest dat ik echt iedere week minstens 1 x cupcakes bakte. Echt allerlei smaken heb ik uitgeprobeerd. En alhoewel de buurkinderen ze wel graag kregen van mijn dochter maakte ik mijn eigen kids er helemaal niet blij mee…

Dus op een gegeven moment ben ik er maar mee gestopt…Maar zo af en toe als ik een leuk ideetje tegenkom kan ik het toch niet laten om weer eens van die grappige kleine cakejes te bakken. Deze waren zelfs nog kleiner, het zijn mini cupcakejes! 1-Haps cakejes en ontzettend leuk voor bij een grand dessert of bij de koffie na het eten.

De smaak van deze koffie cupcakejes is ook wat volwassener, kruidig en met een duidelijke mokka smaak.

Koffie cupcakejes met mokka crème, by Cookingdom

Ik ben wel enigszins verslaafd aan koffie want ik plaatste al eerder een recept voor koffiecakejes op mijn blog maar deze maakte ik in koffiekopjes. En ook vulde ik al wel eens kaneelbroodjes met koffie! Deze koffie cupcajes zijn echter weer totaal anders, het formaat is natuurlijk super schattig en de gemalen koffie is echt een heerlijke toevoeging.

Wat heb je nodig voor de koffie cupcakejes met mokka crème:

Voor de cakejes:

 • 60 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 theelepel instant espressopoeder
 • ½ theelepel piment
 • snuf zout
 • 60 gram zachte boter
 • 60 gram suiker
 • 1 ei

Voor de mokka crème:

 • 1 theelepel instant espressopoeder
 • 1 theelepel koffielikeur
 • ½ theelepel vanille extract
 • 50 gram zachte boter
 • 125 gram poedersuiker

Voor de decoratie:

 • gemalen koffie
 • chocolade mokka boontjes

Hoe maak je de koffie cupcakejes met mokka crème:

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een mini cupcake plaat met 12 cupcakepapiertjes of een normale cupcakeplaat met 6 papiertjes.
 2. Meng in een kom het meel, espressopoeder, piment en het zout en zet even opzij. Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel, ongeveer 5 minuten. Klop het ei erdoor totdat het volledig is opgenomen. Voeg nu het meel mengsel toe en spatel dit er doorheen.
 3. Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer 3 kwart. Bak de cakejes ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
 4. Voor de crème meng je het espressopoeder met de koffielikeur en het vanille extract in een kommetje. Klop de boter met de poedersuiker tot een romig geheel en meng het koffiemengsel erdoor.
 5. Smeer op ieder cupcakeje een laagje crème en versier met een klein beetje gemalen koffie en een chocolade boontje.

Natuurlijk kun je dit gerecht makkelijk verdubbelen en er 12 cupcakes van normaal formaat mee bakken en versieren.
Niet bang zijn voor de gemalen koffie, als je net een snufje gebruikt geeft dit echt een lekkere koffie smaak.

De inspiratie voor de koffie cupcakejes met mokka crème

Het idee voor dit recept komt uit een oude Delicious, ik heb het behoorlijk aangepast en simpeler gemaakt.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
koffie cupcakejes met mokka crème
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie