Laksa met courgetti

Laksa met courgetti

Ik wilde al heel lang laksa oftewel curry soep maken maar in veel recepten worden allerlei kruiden en specerijen gebruikt om zelf een curry pasta te maken…maar soms heb je gewoon niet zoveel tijd en wil je erg snel iets op tafel zetten. Deze groene laksa soep met garnalen en courgetti is dan een ideaal gerecht!

Ik heb altijd wel curry pasta en kokosmelk in huis en deze keer gebruikte ik garnalen en courgette sliertjes maar natuurlijk kan dit ook gewoon lekker met kip en noedels.

En curry pasta, zowel de groen als de rode, zijn voor heel veel gerechten te gebruiken dus handig om in huis te hebben.

Laksa met courgetti

 

Wat heb je nodig voor de laksa met courgetti:

  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 eetlepels groene curry pasta
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk (light)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 400 gram courgetti
  • 350-400 gram garnalen
  • Limoen, in partjes
  • Munt
  • Rode peper, in plakjes

Hoe maak je de laksa met courgetti:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan, bak hierin kort de knoflook en gember totdat het begint te geuren. Voeg de curry pasta toe en bak deze even kort mee. Voeg een halve liter kippenbouillon, de kokosmelk en de vissaus toe en breng aan de kook.
  2. Voeg de courgetti en de garnalen toe. Laat 3-4 minuten zachtjes koken totdat de garnalen roze zijn en de courgetti beetgaar. Schep de soep in kommen en garneer met limoen, munt en rode peper.

Ik kocht de courgetti bij de AH, kant en klaar verpakt. Zelf maken met een spiralizer of een keukenmachine kan natuurlijk ook altijd.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Laksa met courgetti
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie