Courgettekoekjes met yoghurtsaus en tijmbloemetjes

Courgettekoekjes met yoghurtsaus

De laatste paar keer dat ik meedeed aan de foodblogswap kon ik niet zo goed kiezen maar deze maand wist ik eigenlijk gelijk al wat ik wilde maken! Een dag later had ik het al gemaakt en ze waren ook nog eens zo klaar! Ik vond de courgettekoekjes met yoghurtsaus echt een succes!

Het recept voor deze courgettekoekjes komt van de website van Deborah, samen bourgondisch. Op deze blog vind je recepten van simpel tot iets ingewikkelder, zeker leuk om eens rond te neuzen.

Ik had toevallig nog een courgette in mijn koelkast liggen en mijn tijm stond zo mooi in bloei. Dat bracht me op het idee voor deze versie van de courgettekoekjes.

Ook met dit gerechtje was ik weer dolblij met mijn keukenmachine maar ook zonder zo’n apparaat kun je deze heerlijke pannenkoekjes maken.

Courgettekoekjes met yoghurtsaus

Wat heb je nodig voor de courgettekoekjes met yoghurtsaus:

Voor de courgettekoekjes:

 • 1 courgette, geraspt
 • 1/2 ui, gesnipperd
 • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
 • 1 takje oregano, alleen de blaadjes
 • 2 eieren
 • 75 gram Parmezaanse kaas
 • zout en peper
 • olijfolie
 • tijm bloemetjes (optioneel)

Voor de yoghurtsaus:

 • 4 eetlepels yoghurt
 • zest van 1/2 citroen
 • muntblaadjes, fijngesneden
 • zout en peper

Hoe maak je de courgettekoekjes met yoghurtsaus:

 1. Meng alle ingredienten voor de courgette koekjes in een ruime schaal en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en schep hier eetlepels van het courgette beslag in. Bak totdat de onderkant stevig wordt en draai voorzichtig om met een spatel. Bak totdat ook deze kant gaar en goudbruin is.
 2. Ga zo door tot al het beslag op is. Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de ingredienten. Serveer de courgette koekjes met de yoghurt saus en bestrooi met tijmbloemetjes.

Ik had de courgette niet uitgeknepen voordat ik de rest van de ingredienten erbij deed. De koekjes worden dan platter, meer pannenkoekjes. Ik vond ze zo erg lekker, maar je kunt de courgette ook eerst even uitknijpen voor dikkere koekjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgettekoekjes met yoghurtsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie