Luchtige ricotta pancakes met aardbeien

Luchtige ricotta pancakes met aardbeien

Deze luchtige ricotta pancakes stonden al zo lang op mijn to-make lijstje en eindelijk heb ik ze nu dan toch gemaakt. Ik deed er lekker aardbeitjes bij omdat het nu eenmaal voorjaar is en daar horen voor mij aardbeien bij. Een beetje honing en wat frisse munt maken dit geweldige ontbijtje af.

Foodblogswap

Vaak kan ik slecht kiezen wanneer ik iets moet maken voor de foodblogswap waar ik bijna iedere maand aan mee doe, maar deze keer wist ik het al heel snel! Ik paste het recept een klein beetje aan door iets meer ricotta toe te voegen en maakte de versie met banaan en bacon- die me trouwens ook erg lekker lijkt- lenteproef met aardbeien en munt. Deze maand maakte ik dit lekkere gerechtje van de blog van Sandra, daar vind je veel lekkere recepten, reviews van hotspots en het is gewoon een hele fijne overzichtelijke blog om een receptje te zoeken. Neem eens een kijkje zou ik zeggen.

Ricotta

Ricotta is een veelzijdig Italiaans kaasje met een zachte en frisse smaak. Het wordt gemaakt van koeien- of schapenmelk. Ricotta doet het goed in zowel zoete als hartige gerechten en zorgt voor een romige touch. Het is een ingrediënt dat ik echt regelmatig gebruik sinds ik een foodblog heb.

Luchtige ricotta pancakes met aardbeien

Wat heb je nodig voor de luchtige ricotta pancakes met aardbeien:

(9-10 stuks)

 • 50 gram bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 2 eieren, gesplitst
 • 50 ml melk
 • 200 gram ricotta
 • boter om te bakken
 • 150 gram aardbeien
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • honing
 • munt

Hoe maak je de luchtige ricotta pancakes met aardbeien:

 1. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Voeg de eidooiers, melk en ricotta toe en roer totdat er een dik beslag ontstaat. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag.
 2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep hier ongeveer 2 eetlepels beslag per keer in. Bak aan 1 kant op vrij laag vuur totdat er belletjes ontstaan aan de bovenkant en draai dan voorzichtig om. Laat nog even bruin worden en leg op een bord. herhaal met de rest van het beslag.
 3. Leg 3 pannenkoekjes op een bord en versier met aardbeien, Griekse yoghurt, honing en munt.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Luchtige ricotta pancakes met aardbeien

Summary
recipe image
Recipe Name
Luchtige ricotta pancakes met aardbeien
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Luchtige ricotta pancakes met aardbeien

Geef een reactie