Surf en turf spiesjes met smokey paprika dip

Surf en turf spiesjes

Vlak voor mijn vakantie kreeg ik een grote zwarte doos met barbecue benodigdheden en een flesje met Verstegen liquid spice blend Latin smokey paprika en de vraag om daar een lekker bbq gerecht mee te maken. Ik denk dat deze surf en turf spiesjes met smokey paprika dip super lekker en simpel zijn geworden.

Surf en turf

Surf en turf is gewoon simpel een combi van vlees en vis. Ik maakte ook al eens een lekker borrelhapje met vlees en vis en het is een bijzondere maar lekkere combi. Mijn eerste idee was om de bief en garnalen om en om op een spiesje te rijgen maar ik denk dat je door een vlees en een vis spies te maken je beter de gaarheid van beiden kunt controleren.

Gerookte paprika

Gerookte paprika is een populaire specerij en ook ik ben er dol op. Het zorgt voor een warme rokerige smaak in veel gerechten en past bij vlees, vis en groenten. De liquid spiceblend is makkelijk in het gebruik en erg veelzijdig. Zo gebruikte ik het in dit gerecht op 2 verschillende manieren. Als marinade en voor een dip.

surf en turf spiesjes

Wat heb je nodig voor de surf en turf spiesjes met smokey paprika dip:

 • 2 eetlepels Verstegen liquid spice blend Latin smokey paprika
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 300 gram biefstuk, in blokjes
 • 300 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
 • zout en peper
 • 1 rode ui, in partjes
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel Verstegen liquid spice blend Latin smokey paprika
 • citroensap
 • eventueel een partje citroen

Hoe maak je de surf en turf spiesjes met smokey paprika dip:

 1. Meng in een schaal de liquid spice blend met olijfolie. Roer de biefstuk door de saus en laat een half uurtje staan. Bestrooi de garnalen met zout en peper.
 2. Rijg de biefstuk en de rode ui om en om aan de spiesen. Rijg de garnalen aan de rest van de spiesen.
 3. Meng de mayonaise met de liquid spice blend en voeg een beetje citroensap toe.
 4. Bak de spiesjes op de bbq om en om totdat ze gaar zijn.Serveer met de saus en een partje citroen.

Ik serveerde de surf en turf spiesjes met groene asperges en heerlijke gepofte krieltjes.

Dit product heb ik gekregen van Verstegen. Zoals altijd geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Geef een reactie