Mais Salsa

Zin in een salade met wat pit? Misschien dat je deze mais salsa dan eens kan proberen…het ziet er in ieder geval vrolijk uit en eigenlijk vond ik hem ook ontzettend lekker. Als je niet op een streng januari dieet bent is dit ook erg goed weg te krijgen met nacho chips. En ik ben natuurlijk ook niet op een streng dieet in januari…ik ga een heel jaar lang proberen af te vallen.

Veel belangrijker is dat ik in 2014 een gezond eetpatroon wil terugvinden. Het is een tijd lang goed gegaan maar de laatste 2 jaar leefde ik volgens het seafood principe…

see food and I eat it! 😛

Terwijl ik me ooit zo voorgenomen had om alleen nog maar dingen in mijn mond te stoppen die ik echt lekker vind. Dingen zoals deze salade en de eigengemaakte soepen van de afgelopen weken. Nu op naar het volgende gezonde recept.

Mais Salsa

Ingrediënten:

1 blikje crispy mais
2 tros tomaten, in blokjes
1/2 rode ui, gesnipperd
1 rode peper, in stukjes
1 avocado, ontpit en in stukjes
1 jalapeno peper, zonder zaadjes en fijn gesneden
handjevol koriander, grof gesneden
sap van 1-2 limes
75 gram feta

Bereiding:

1. Giet de mais af en doe deze in een schaal. Voeg de tomaten, uien, rode peper, avocado, jalapeno peper en koriander toe.
2. Giet het sap van de limes erover en meng alles goed. Voeg naar smaak peper en zout toe en kruimel de feta eroverheen.

Mais salsa
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood magazine, augustus 2013)

Eet smakelijk!

Geef een reactie