Nachos met kip en Paprika

Gisteren was het weer zover, het jaarlijkse school kerstdiner. Toen de kinderen nog kleiner waren kozen ze altijd voor popcorn om te delen met de klasgenootjes, maar sinds vorig jaar zijn we overgestapt op nacho chips met kaasdip. En ik vind dat dan ook gelijk een goede reden om thuis nachos met kip en paprika te maken.

Meestal maak ik dat met gehakt en tomaat. Maar deze keer wilde ik gegrilde kip, mais en zoete puntpaprika’s gebruiken. De combinatie was heerlijk en de schaal was zo leeg. Het is ook nog eens zo klaar, zodat we weer op tijd terug waren om de jongste op te halen in de klas na haar kerstdiner.

Nachos met kip en Paprika
Nachos met kip en Paprika

Ingrediënten:

11/2 zak nacho chips
500 gram kipfilet
1 eetlepel taco kruiden
1 grote zoete puntpaprika in reepjes
1 blikje mais
200 gram geraspte kaas

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bestrooi de kipfilet met de eetlepel taco kruiden en maak de filets wat platter. Gril ze in een grillpan of onder de gril totdat ze gaar zijn. Snijdt de kipfilet dan in reepjes
2. Leg een laag nachochips op een bakplaat, strooi daar de helft van de mais, paprikareepjes en kip over. Bedek met een laagje geraspte kaas. Maak nog een laag met nachos en de rest van de paprika, mais en kip. Strooi er als laatste nog de kaas over en plaats de bakplaat in de oven totdat de kaas gesmolten is ongeveer 10 minuten.

Lekker met een Mexicaans biertje, hotsaus, zure room en guacamole.

Geef een reactie