Havermout met rabarbercompote

Het is lente en tijd voor rabarber, heerlijk fris en zuur…prachtig rood. En ook erg lekker als ontbijt, havermout met rabarbercompote

De laatste tijd eet ik regelmatig havermout bij mijn ontbijt, in mijn smoothie of lekker warm als pap uit de magnetron. Vaak doe ik er dan wat banaan of vruchtjes uit de vriezer en honing door. Maar deze rabarbercompote over mijn ontbijtje is echt de beste topping tot nu toe!

 

Havermout met rabarbercompote by Cookingdom
Havermout met rabarbercompote

Ingrediënten:

Voor de rabarbercompote:
500 gram rabarber, in stukjes van 2 cm
150 gram suiker
1 eetlepel vanillesuiker
1 kaneelstokje
zest van 1 sinaasappel
50 ml sinaasappelsap

Voor de havermout:
40 gram havermout
200 ml amandelmelk + eventueel wat extra
snufje zout
eventueel nog extra suiker

Bereiding:

1. Doe de rabarber, suiker, vanillesuiker, kaneelstokje, sinaasappel zest en het sap in een pan. Roer alles goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat koken totdat de rabarber helemaal zacht is.
2. Meng de havermout samen met de amandelmelk en een snufje zout in een magnetronbestendige, ruime kom en verwarm 3 minuten op 600 watt. Roer even goed door er voeg naar smaak eventueel nog suiker toe. Giet er wat extra amandelmelk over en schep er een paar flinke eetlepels rabarbercompote op.

De compote is trouwens ook heerlijk met wat yoghurt en een schep huisgemaakte granola!

Edit: 15 Mei 2014 nogmaals deze compote gemaakt, aardbeien toegevoegd en iets korter laten koken zodat de rabarber nog met wat bite heeft! Ook een aantal kardemom peulen mee laten koken maar vond die smaak niet echt terug.

Havermout met rabarbercompote
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay magazine issue 74)

Eet smakelijk!

4 thoughts on “Havermout met rabarbercompote

  1. Kwam toevallig langs dit receptje omdat ik net een berichtje over amandelmelk postte en WordPress me tipte jouw artikel ook even te bekijken. Laat ik nu net een paar stronken rabarber in de koelkast hebben liggen. Thanks! Ga hier gelijk mee aan de slag! Gok dat citroenschil ook wel werkt, toch? Dat heb ik nog liggen namelijk 🙂

    1. Citroenschil smaakt vast ook goed maar zou niet het sap erbij doen denk ik….laat je nog even weten hoe het smaakte?

      1. Ik had wel sinaasappelsap gelukkig!

        Het is heel goed gelukt! Heb er aardbeien en dadels bij door gedaan, in plaats van de suiker, maar hij was nog steeds lekker zoet. Heb een flinke kwak door de kwark gedaan als toetje vandaag. 🙂

Geef een reactie