Cake die naar meer smaakt uit Mary Berry’s bakbijbel

Cake die naar meer smaakt

Ik ben dol op bak boeken en alhoewel ik mijn recepten vaak van het internet haal vind ik het fijn om lekker door een boek te bladeren en dan overal papiertjes tussen te doen van wat ik ooit nog eens wil maken. Zo kwam ik dus dit recept tegen voor een cake die naar meer smaakt. Natuurlijk moest deze cake gemaakt worden!

Mary Berry’s bakbijbel

Mary Berry was ook niet voor niets een populaire presentator van The great Britisch bake-off, het origineel van heel Holland bakt. In Mary Berry’s bakbijbel vind je heel veel info, zo begint het boek met uitleg over ingrediënten, bakgerei en baktermen zoals je verwacht van een echte bakbijbel. De vertaling van dit boek vind ik op sommige momenten niet zo prettig, zo wordt bijvoorbeeld baking soda vertaald naar bakzout en de verschillende soorten suiker door elkaar gehaald. Het boek is overzichtelijk en het was lastig kiezen welk recept ik als eerste ging maken. Maar toen ik een recept zag voor een cake die naar meer smaakt leek me dat de beste keus.

Engels bakken

Dit boek staat vol met heerlijke zoete baksels, het doet erg Engels aan met veel fruitcakes, muffins en scones. Ik ben dol op dit soort baksels die vaak erg simpel zijn en met een goed recept ook niet mis kunnen gaan. Eigenlijk wilde ik eerst een echte stevige fruitcake maken met stroop en toen werd het zomerweer en besloot ik te gaan voor deze lichtere en simpelere cake vol met vruchtjes. Spijt heb ik daar niet van en de heftige versie komt op mijn to make lijstje voor de herfst. Natuurlijk staan er ook nog heel veel andere recepten in het boek, van koekjes en cupcakes tot trouwtaarten. In dit boek vindt zowel de beginnende bakker als de bakker met wat meer ervaring leuke baksels om uit te proberen.

Cake die naar meer smaakt

Wat heb je nodig voor de cake die naar meer smaakt:

 • 350 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel koekkruiden
 • 175 gram zachte boter
 • 175 gram suiker
 • 3 grote eieren geklopt
 • 175 gram krenten
 • 100 gram rozijnen
 • 100 gram gedroogde cranberry’s
 • 3 eetlepels melk

Hoe maak je de cake die naar meer smaakt:

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet een rond bakblik van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door elkaar.
 2. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake ongeveer een uur, of totdat een prikker die je er insteekt er droog uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik en laat dan helemaal afkoelen op een rooster.

In het originele recept werden er 2 soorten rozijnen gebruikt maar die heb ik niet in huis, cranberry’s vond ik een goede vervanging.
Ik voegde een snuf zout toe omdat ik altijd ongezouten boter gebruik, maar in het originele recept werd geen zout toegevoegd.

Het boek Mary Berry’s bakbijbel kreeg ik via Karakter uitgevers om een review over te schrijven en iets lekkers uit te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over dit boek.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie