Snelle gerechten voor nu de scholen weer begonnen zijn

Snelle gerechten

Helaas, vind ik dan, is de vakantie weer voorbij. Het gewone leven begint weer met school, sport, clubjes…Snel even eten tussendoor en vaak niet allemaal te gelijk aan tafel komt dan vaak voor. Ik heb daarom zeven snelle gerechten voor jullie bij elkaar gezocht zodat het allemaal net wat soepeler loopt, hoop ik.

Pasta doet het altijd goed en zeker deze met spekjes en doperwten, simpel en erg lekker!

Schelpjes met spekjes doperwten en munt

Shakshuka, alleen de naam is maar moeilijk want veel makkelijker dan dit heerlijke gerecht met tomatensaus en eieren wordt het niet!

Shakshuka met spinazie en harissa

Als we echt haast hebben en het even niet meer weten maken we gebakken rijst! Eigenlijk is deze nooit hetzelfde want er gaat altijd in wat ik nog heb. Soms doperwten, soms prei en soms eten we er een restje salade bij. Altijd lekker!

Gebakken rijst met mini blinde vinken, by Cookingdom

Deze pasta met kikkererwten is puur comfortfood! De kruidige olie maken van deze simpele pasta iets bijzonders.

Pasta met kikkererwten en rozemarijn olie

Kan stamppot alweer? Ik vind van wel hoor. En deze stamppot met witte bonen en prei is super simpel erg lekker en goed van te voren klaar te maken zodat iedereen zijn eigen portie op kan warmen.

Stamppot met prei en witte bonen

Kip teriyaki met ananas van de bakplaat! Dit is echt heel lekker en zo simpel. Je gooit alles op een bakplaat en ondertussen kook je wat rijst en iedereen aan kan aan tafel om te eten. En mochten er left-overs zijn dan kun je deze goed invriezen.

Kip teriyaki met ananas van de bakplaat

Deze bonenschotel met courgette is misschien wel 1 van de simpelste lekkere maaltijden ooit! Bijna alles komt uit blik en het gerecht wordt afgemaakt met verse groenten en wat feta kaas, het klinkt misschien wat vreemd maar echt heel goed 🙂

Bonenschotel met courgette

En dan als bonus nog een bijzonder en heerlijk toetje! Nacho’s met een chocolade dip.

Nachos met een pittige chocolade dipsaus

Ik hoop dat deze simpele en snelle gerechten een beetje helpen om deze eerste zware weken na de zomer(vakantie) door te komen en weer in het ritme te komen. En vind je het alleen maar fijn dat alles weer normaal is dan nog zijn dit lekkere maaltijden om eens uit te proberen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je een van deze recepten gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie