Tuna melt tosti met tonijn en kaas

Tuna melt tosti met tonijn en kaas

Misschien is het nu een goed idee om een nieuwe serie op te starten, koken met spullen uit de voorraad. En als ik dat dan zou doen zou dit receptje voor een tuna melt ,tosti met tonijn en kaas het eerste zijn dat ik deel.

Voorraadkast

Alleen weet ik wel bijna zeker dat iedereen een eigen voorkeur heeft voor zijn eigen voorraadkast. Zo heb ik eigenlijk altijd blikjes tonijn staan en uien en kaas koop ik ook in grote hoeveelheden. Nu gaat dat er hier altijd snel doorheen. Wij zijn met zijn vijven en met een hond die gek is op kaas is een kilo kaas zo op. Brood heb ik ook altijd in de vriezer en ook dat blijft hier normaal nooit lang liggen.

Goed gevuld

Mijn voorraadkast is sowieso altijd goed gevuld, geen betere raad dan voorraad zei mijn oma altijd. Als iemand dat kon weten was zij het! Ze had de tweede wereldoorlog en de hongerwinter meegemaakt met 2 kleine kinderen en kon daar uitgebreid over vertellen. Ik heb altijd rijst en bloem op voorraad maar ook suiker en koffie. Ook mijn vriezer is altijd aardig vol met spinazie, erwtjes maar ook snacks en friet, tja 3 pubers/jongvolwassen in huis hé 😉

Tosti

Deze tuna melt, een echt vreemd lekkere tosti met tonijn en kaas kan ik dus eigenlijk altijd zo in elkaar zetten. En dat is fijn! Dus zoek je nog ideetjes om je voorraadkast aan te vullen, tonijn is een goeie. Mocht je al veel pasta in huis hebben of gewoon net als ik daar altijd een voorraadje van hebben kan de tonijn daar ook heel goed bij! Maar onthoudt wel het allerbelangrijkste:

Hamsteren is niet nodig!

Nog wat lekkere gerechtjes met vooral producten uit mijn voorraad kast:

Tuna melt tosti met tonijn en kaas

Wat heb je nodig voor de tuna melt tosti met tonijn en kaas:

 • 1 rode ui, in dunne halve ringen
 • 11/2 eetlepel suiker
 • 1 theelepel grof zeezout
 • 120 ml heet water
 • 150 ml appelcider azijn
 • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
 • olijfolie
 • verse kruiden
 • zout en peper
 • 8 sneetjes brood
 • 4 plakken kaas
 • handvol rucola

Hoe maak je de tuna melt tosti met tonijn en kaas:

 1. Doe de uien in een kom. Los de suiker en het zout op in het hete water en roer de azijn erdoor. Giet het mengsel over de uien en laat minstens een half uurtje staan.
 2. Meng de tonijn met een beetje olijfolie, verse kruiden naar smaak en wat zout en peper.
 3. Leg op 4 van de boterhammen een plak kaas, schep er wat van de tonijnsalade op, een paar uienringen en leg er een beetje rucola op. Leg de andere boterhammen er boven op.
 4. Grill de tosti’s op de contactgrill of tosti apparaat totdat de buitenkant goudbruin is en de kaas gesmolten. Halveer de tosti en serveer warm.

Tip:

Als je uien overhebt kun je die goed bewaren in een afgesloten bakje en gebruiken voor bijvoorbeeld een salade of een broodje kaas.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tuna melt tosti met tonijn en kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie